Internet Cafe Simulator 2 İnceleme

Yeni bilgisayarlar satın alman, onları en yeni ve en iyi uygulamalar ve oyunlarla donattığından emin olman ya da pazarlama stratrejinle kazancını mümkün olduğunca yüksek tutman ama müşterileri korkutup kaçırmamak için en uygun fiyatlandırmayı yapman gerekiyor.

Internet Cafe Simulator 2, seni yepyeni bir internet kafenin başına geçiriyor. Yeni yönetici olarak her başarı ve başarısızlık senin ellerinde.

İnternet Cafe Simulator Yeni bilgisayarlar satın alman, onları en yeni ve en iyi uygulamalar ve oyunlarla donattığından emin olman ya da pazarlama stratrejinle kazancını mümkün olduğunca yüksek tutman ama müşterileri korkutup kaçırmamak için en uygun fiyatlandırmayı yapman gerekiyor. Simülator gerçeğe son derece yakın, istediği oyunu bulamadığında sıkıntı çıkarak müşteriden tut ay sonu ödeyemediğinde sıkıntıya girdiğin kirana kadar tam bir işletmeci deneyimi yaşıyorsun.

İnceleme

Öte yandan oyun bilgisayarları ve müşterileri yönetmekten çok daha fazlası. Oynarken, bazı karanlık tiplerden potansiyel olarak kazançlı tekliflerle karşılaşacaksın. Tüm işletmeni riske atıp ucunda inanılmaz paralar olan bu karanlık sanal dünyaya dahil olmak ya da olmamak tabii ki sana kalmış. Oyunda işleri büyüttükçe yeni bölgelere ve farklı alanlara açılma şansınız da bulunuyor.

Internet Cafe Simulator 2’de işler öyle noktalara geliyor ki internet kafe zincirini kendi kripto para imparatorluğunu kurmak için sermaye olarak bile kullanabiliyorsun. Kısacası oyun tamamen akıllıca hareket etmek ve yatırım yapmakla alakalı.

internet cafe simulator
internet cafe simulator

İhtimaller Dünyası

Daha önce herhangi bir simulator oyunu oynadıysanız Internet Café Simulator 2 size oldukça tanıdık gelecektir. Diğer simülatörlerden farklı olarak oyunda yapabilecekleriniz konusunda daha özgürsünüz diyebiliriz. Bilgisayarlarınızdaki bayağı bir özelliği geliştirebiliyor ve bilgisayarları kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyun crackleyip satabiliyor, kendiniz bilgisayar oyunlarını oynayabiliyor, kumar batağına düşebiliyor, borsaya başlayabiliyorsunuz. Bütün bunlar oyunun içinde bir mini-game hissiyatı verdiği için hem oyundan aldığınız keyfi hem de oynama saatini arttırıyor. Ama olaya aksiyon ve çeşit katalım diye çok aşırıya kaçtıkları noktalar da olmuş.

Örneğin oyunda sık sık kapkaç, hırsızlık ve hatta canlı bombayla mücadele etmeniz gerekiyor. Bir iki defa olsa tamam diyip geçeceğiniz olaylar beşinci seferden sonra can sıkıcı olmaya başlıyor. Ayrıca diğer simülatörlerde de sıklıkla olduğu gibi oyun bir yerden sonra kendini tekrar etmeye ve karşınıza yapacak yeni şeyler veya yeni zorluklar çıkmamaya başlıyor.

Oyun Kime Göre?

Bazı oyuncuların beğendiği, bazılarının ise oldukça can sıkıcı bulduğu bir diğer unsur da oyundaki para mevzusu. Car Mechanic Simulator veya Farming Simulator gibi bildiğimiz diğer zorlayıcı simülatörlerin aksine, Internet Café Simualtor 2’de para kazanmak oldukça kolay. Parayı kendi kafenizden, illegal işlerden veya borsadan hızlıca kazanıp bir anda çok zengin olabiliyorsunuz. Çok uğraştırmayan bir oynanış arayan oyuncular için bu cazip bir özellik olsa da, parayla yapabileceğiniz şeyler oyunda çok kısıtlı. Başka şubeler açıyor, her şeyi son teknolojiye taşıyorsunuz fakat sonrasında para harcayacak yer bulamıyorsunuz. Burada isterseniz kumar ve borsada devam edebilirsiniz ama o zaman oyunun internet kafe işletmeyle çok da bir alakası kalmamış oluyor.

Hem fikir olabileceğimiz konulardan biri oyunun en çok absurd mizah severleri memnun edeceği yönünde. Her yerde Arapça tabelaların olması, ortamda bir anda nargile belirmesi, teslimatı develer ile yapmanız, görevlerin birinde Elon Musk’a flash disk götürmeniz ve bunu öğrenen Putin’in ajan olarak hikayeye dahil oluşu, birbirinden garip müşteri tipleri, gayet normal bir günde çöp atmaya gidince karşılaştığınız Among Us cesedi ve daha niceleri… Oyun gerçekten sağdan soldan saçmalık fırlatıyor ve bunlara gülmeyi başarırsanız gerçekten eğlenceli bir deneyim yaşıyorsunuz.

Eğer mizahınız ile uyuşursa, dünyanın en komik oyunlarından biri olma potansiyeline sahip olsa da, bazı oyuncular için de çok anlamsız kaçabilir. Deneyip görmenizi ya da oyun videoları izleyerek karar vermenizi öneririz. Just Cause ve Postal türü mizahtan hoşlanıyorsanız, hiç düşünmeden direkt atlayın deriz. 

Teknik Sıkıntılar

Çoğu bağımsız oyunda görmeye alışık olduğumuz bug’lar, NPC’lerin donması ya da ara sıra sapıtması, otomatik kaydetme fonksiyonunda hatalar çıkması gibi teknik aksaklıklar Internet Café Simulator 2’de de mevcut. Oyunun yapımcısı Discord’da ve Steam’de aktif olarak geri bildirim alıyor ve oyun geliştirmeleri devam ediyor.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık